Kristen Stewart gevraagd voor remake Akira

Warner Bros. is druk bezig met de voorbereidingen van Akira, een live-action remake van de gelijknamige Japanse animatieklassieker. De studiobazen hebben nu de vrouwelijke hoofdrol geboden aan Twilight-actrice Kristen Stewart. Dit meldt Twitch.

Of Kristen Stewart het aanbod accepteert, is nog niet zeker. Mocht zij akkoord gaan, dan zal zij de rol van het medium Kei spelen. In het verhaal zal Kei ook een amoureuze relatie krijgen met Kaneda, die gespeeld wordt door Garrett Hedlund (Tron: Legacy). Overigens zijn Kristen Stewart en Garrett Hedlund volgend jaar al samen te bewonderen in het drama On the Road.


Eerder was bekendgemaakt dat Gary Oldman en Helena Bonham Carter benaderd waren om rollen te spelen in Akira. Tot nu toe is hun medewerking nog niet bevestigd. Ook is niet zeker wie de rol van Tetsuo op zich neemt. Naar verluidt hebben aanstormende talenten Ezra Miller (We Need to Talk About Kevin) en Alden Ehrenreich (Tetro) wel auditie gedaan voor de rol.

De manga Akira speelt zich af in de stad Neo-Tokyo in het jaar 2019. De beste vrienden Tetsuo en Kaneda maken deel uit van een motorbende die de stad onveilig maakt. Op een nacht komt Tetsuo in aanraking met een paranormaal begaafd kind op de snelweg. Deze ontdekking leidt ertoe dat Tetsuo ontvoert wordt door de corrupte regering. Kaneda moet vervolgens alles in werking stellen om zijn vriend te redden.

Naar verluidt zal de Japanse setting van het origineel verruild worden voor het Amerikaanse New York. De regie van Akira wordt verzorgd door Jaume Collet-Serra, bekend van de actiethriller Unknown en de horrorfilm Orphan. De opnames zouden begin 2012 moeten beginnen.

Reacties zijn gesloten.