Ricky Gervais presenteert Golden Globes 2012

Na enige onzekerheid is de kogel nu door de kerk: Ricky Gervais presenteert opnieuw de uitreiking van de Golden Globes in 2012. Voor de derde keer zal de komiek de honneurs waarnemen. De 69e uitreiking van de Golden Globes vindt plaats op 15 januari in Los Angeles.

De terugkeer van Ricky Gervais is toch enigszins verrassend. Tijdens de laatste ceremonie haalde de komiek hard uit naar onder andere Robert Downey Jr., Mel Gibson, Angelina Jolie en Charlie Sheen. Ook werd Philip Berk, het hoofd van de Hollywood Foreign Press Assocation, flink onder handen genomen door Gervais. Voordat Berk opkwam grapte hij: "Ik heb hem net van het toilet geplukt en zijn kunstgebit ingedaan." De organisatie achter de Golden Globes maakte toen kenbaar niet blij te zijn met de presentatie van Ricky Gervais. Maar tv-zender NBC dacht hier duidelijk anders over.


De laatste tv-uitzending van de Golden Globes werd goed bekeken in Amerika. Zender NBC had Gervais ook al voor komend jaar onder contract staan als host. In augustus meldde Ricky Gervais zelfs op zijn Twitter-account dat NBC hem officieel had teruggevraagd. De Hollywood Foreign Press Association hield echter de boot af. Volgens de site Deadline zijn de leden van het Golden Globes-comité nog steeds zwaar verdeeld over de terugkeer van Gervais. Volgens tegenstanders schoffeert Gervais niet alleen de aanwezige sterren, ook lijkt de ceremonie meer om hem te draaien dan om de prijsuitreikingen. Aan de andere kant werden de laatste twee ceremonies van de Golden Globes veelbesproken in de media, en zou de terugkeer van Gervais kunnen leiden tot een grotere interesse bij het publiek. Met de uiteindelijke beslissing lijkt het erop dat de Hollywood Foreign Press Association eieren voor zijn geld heeft gekozen.

De 69e uitreiking van de Golden Globes vindt plaats op 15 januari 2012 in Los Angeles. Deze prijzen zijn een belangrijke graadmeter voor de Oscarnominaties. Die zullen op 24 januari bekendgemaakt worden. Op 26 januari zullen de Oscars voor 84e keer uitgereikt worden.

Bekijk hieronder de openingsmonoloog van Ricky Gervais bij de uitreiking van de Golden Globes 2011.

Reacties zijn gesloten.