Slumdog Millionaire-schrijver in de race voor Hunger Games vervolg

De trailer van The Hunger Games is nog maar net verschenen, of producent Lionsgate heeft al een scenarist op het oog voor het vervolg. Niemand minder dan Oscarwinnaar Simon Beaufoy (Slumdog Millionaire) mag het boek Catching Fire tot script bewerken. Dit meldt Deadline.


Begeleider Effie (Elizabeth Banks) en Katnis in The Hunger Games

Beaufoy (127 Hours, The Full Monty) is benaderd door Lionsgate, maar hij heeft nog geen ja gezegd. De trailer van The Hunger Games is echter goed ontvangen, dus zal de studio snel met de productie van het vervolg van start willen gaan.

The Hunger Games trilogie van Suzanne Collins draait om Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) die in District 12 woont en het in plaats van haar zusje Prim opneemt in de hongerspelen, die jaarlijks door de regering worden uitgeschreven. Ze moet samen met Peeta (Josh Hutcherson) vechten tot de dood.


Katniss en beste vriend Gale (Liam Hemsworth)

Het script van de eerste film is geschreven door regisseur Gary Ross (Seabiscuit) samen met Billy Ray (State of Play). Ross was in eerste instantie van plan om ook mee te schrijven aan het tweede deel, maar dat is moeilijk geworden door de lange post-productiefase van The Hunger Games. De kans is wel groot dat Ross voor Catching Fire weer plaats zal nemen op de regiestoel.

The Hunger Games draait vanaf 29 maart in de bioscoop. Wanneer Catching Fire uit zal komen is nog niet bekend.

Reacties zijn gesloten.