Tim Burton geknipt voor film over eng weeshuis

Regisseur Tim Burton (Alice in Wonderland) staat bekend om zijn gotische sprookjes met een moderne twist. Zijn stijl lijkt goed te passen bij een nog te maken boekverfilming. Dit meldt Variety.

Burton is in gesprek over de verfilming van het boek Miss Peregrine's Home For Peculiar Children van Ransom Riggs, voor 20th Century Fox en Chernin Entertainment. Hij kan de film waarschijnlijk gaan regisseren en mag een schrijver uitkiezen om het boek te bewerken voor het witte doek. De productie ligt in handen van Peter Chernin, Dylan Clark (The Rise of the Planet of the Apes) en Jenno Topping (Country Strong).Het verhaal draait om de 16-jarige Jacob die is opgegroeid met de verhalen van zijn opa over een weeshuis voor bijzondere kinderen. Zo is er een meisje dat vuur in haar hand kan houden, eentje wiens voeten de grond niet raken en een tweeling die met elkaar communiceert zonder te praten. Wanneer Jacobs opa onverwacht overlijdt, blijkt hij een boodschap voor zijn kleinzoon te hebben achtergelaten. De jongen gaat naar zijn opa's huis op een geïsoleerd eiland en ontdekt de overblijfselen van het weeshuis. Jacob komt erachter dat de kinderen niet zozeer bijzonder als wel gevaarlijk waren. Het gevoel bekruipt hem dat hun geesten nog rondhangen.

Burton is net klaar met opnames van Dark Shadows met Johnny Depp en Eva Green over het leven van vampier Barnabas Collins en zijn ontmoetingen met monsters, heksen, weerwolven en geesten. De horrorfilm is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie en draait vanaf 10 mei 2012 in de Nederlandse bioscopen. Op dit moment is Burton bezig met de opnames van de speelfilm naar zijn korte film Frankenweenie over een jongetje dat zijn hond weer tot leven brengt.

Reacties zijn gesloten.