De 68ste Emmy Awards

Het is weer zover. De Emmy Awards komen er aan. Over de hele wereld kijken mensen er weer naar uit om te horen welke tv-series en tv-programma’s als beste worden betiteld. Zondag 18 september wordt de ceremonie gehouden, waarna wij weer weten wat het kijken waard is dit jaar. Jimmy Kimmel (bekend van Jimmy Kimmel Live!) zal dit jaar de ceremonie presenteren. Heb jij nou iets anders te doen op zondag en ga jij de uitzending van de Emmy awards missen? Niet getreurd, je kunt de tv uitzending die jij gemist hebt terugkijken op deze website.

De genomineerden

Zoals ieder jaar zijn er ook dit jaar weer een aantal verrassende verschijningen te vinden onder de genomineerden. Game of Thrones behoort met 23 nominaties uiteraard niet tot deze categorie. Game of Thrones is sinds het begin van deze succesvolle HBO serie niet meer weg te denken uit de lijst van genomineerden. Game of Thrones heeft tevens het record van de meeste Emmy wins in één jaar, maarliefst 12. Ook met de Creative Arts Emmys die 10 en 11 september werden gehouden brak de serie weer een record met het winnen van 35 Emmys. Als hier bij de gewone Emmys nog minimaal 2 bij komen verbetert de serie zelfs het record van de vorige recordhouder: Frasier.

Verrassingen van dit jaar zijn onder andere Veep met 10 nominaties. De serie met Julia Louis-Dreyfus (ook bekend van Seinfeld) is uitermate succesvol gebleken. De serie is nu al met zijn zesde seizoen bezig. De serie verteld het verhaal van een vice-president van Amerika in een comedy-setting. Als een soort tegenhanger van House of Cards was deze serie dan ook zeer aantrekkelijk. Eerder won de serie al een Emmy voor het vijfde seizoen.

De grootste verrassing komt dit jaar van The People v. O. J. Simpson. Deze serie draait om het voor vrijwel iedereen bekende drama rond O.J. Simpson. Deze serie kon rekenen op maarliefst 22 Emmy nominaties dit jaar. Deze serie met Cuba Gooding Jr. als O.J. Simpson is nu al de grootste nieuwkomer van het jaar. De kans is daarom groot dat de serie een aanzienlijk aantal van de 22 Emmys zal binnenhalen dit jaar. Als de serie zo goed blijft als het eerste seizoen is het ook met grote waarschijnlijkheid te zeggen dat de serie volgend jaar wel weer terug zal komen in de lijst met genomineerden.

Met deze informatie bent u goed voorbereid om de Emmy Awards te gaan bekijken. Wij zitten natuurlijk aan de buis gekluisterd aanstaande zondag. Jij ook?

Posted in Overig

Reacties zijn gesloten.